Bytte av førerkort fra land innenfor EU/EØS

Bytte Førerkort Til Norsk

Du kan bytte et førerkort fra en EU/EØS-nasjon til et norsk førerkort av samme klasse hvis du har.

Bytte Førerkort Til Norsk. Ved bytte av førerkort kreves det ingen nye eksamener.
Nasjonale klasser utenfor de internasjonale klassene som omfattes av førerkortdirektivet kan ikke byttes.
Ditt utenlandske førerkort vil bli returnert til utstedende land når du har mottatt norsk førerkort. Da vil ditt norske førerkort bli akseptert i alle EU/EØS-nasjoner.

Spesielt for EU/EØS-førerkort utstedt etter bytte fra land utenfor EU/EØS

Byttet du et førerkort fra en nasjon utenfor EU/EØS med et fra EU/EØS? Avhengig av nasjonen der du opprinnelig fikk førerkortet, gjelder ulike krav for innbytte.

Søknaden din vil bli behandlet i samsvar med gjeldende lover i landet der førerkortet opprinnelig ble utstedt:

  • Hvis EU/EØS-førerkortet ditt er byttet fra ett av disse landene utenfor EU/EØS-området (Juridiske data), kan du bytte det mot et norsk førerkort. Den forutsetter at de øvrige vilkårene i bestemmelsen er oppfylt. Eksempel: Hvis du har et spansk førerkort utstedt etter å ha byttet et amerikansk førerkort, vil dette bli behandlet som et amerikansk førerkort.
  • Hvis EU/EØS-førerkortet ditt er byttet fra et annet land utenfor EU/EØS, kan du ikke bytte det til norsk førerkort. Eksempel: Hvis du har et polsk EU/EØS-førerkort som ble utstedt etter bytte av russisk førerkort, behandles dette som et russisk førerkort. Det betyr at den ikke kan byttes inn i norsk førerkort.

Etter å ha byttet et førerkort fra en nasjon utenfor EU/EØS, vil du fortsatt kunne bytte ut et EU/EØS-førerkort som er utstedt. Bytte Førerkort Til Norsk

  • Hvis du utvidet førerkortet ditt i et EU/EØS-land, behandles klasser under den du utvidet til som EU/EØS-klasser. Eksempel: Hvis du har et polsk førerkort som ble utstedt etter å ha byttet et russisk førerkort klasse B, og du utvidet det til klasse C i Polen, anses klasse B også som polsk.
  • Dersom du i forbindelse med bytte av førerkort fra land utenfor EU/EØS mot førerkort fra EU/EØS-land har bestått førerprøve og teoriprøve, kan du få direkte bytte av førerkort fra EU/EØS.
  • Dersom du har hatt gyldig førerkort i ett eller flere EU/EØS-land i minst 10 år sammenhengende før du tok permanent opphold eller flyttet tilbake til Norge, behandles førerkortet ditt etter reglene for ordinær EU/EØS-kjøring lisenser. Eksempel: Hvis førerkortet ditt ble utstedt i Spania etter en innbytte fra Marokko, har du i utgangspunktet ikke rett til å bytte inn førerkortet. Hvis du har hatt gyldig spansk førerkort i minst ti år sammenhengende før du flyttet til Norge, kan du fortsatt få direkte bytte for det spanske førerkortet. Bytte Førerkort Til Norsk

Dersom du ble fast bosatt i Norge før 19. januar 2013, og du har et førerkort som er utstedt i EU eller EØS før denne datoen, er du underlagt ulike overgangsprosedyrer. Førertillatelsen behandles deretter i henhold til standardene for vanlige EU/EØS kjøretillatelser. Bytte Førerkort Til Norsk

Hvordan bytte EU/EØS-førerkort

Når du ber om bytte av førerkort fra en annen EU/EØS-nasjon, krever vi

  • utfylt søknadsskjema på papir
  • førerkortet ditt (originalet)

Du kan sende denne til din trafikkstasjon i posten eller levere den selv. Du må avtale om du ønsker å levere selv.

Midlertidig kjøretillatelse

Du må vise autorisert legitimasjon når du sender inn søknaden dersom du er kvalifisert for midlertidig kjøretillatelse. Bare i Norge, Sverige, Finland og Danmark er det midlertidige førerkortet akseptabelt. Bytte Førerkort Til Norsk

Førerkort fra Storbritannia

I henhold til regelverket for førerkort fra EØS-nasjoner kan du bytte ut ditt britiske førerkort med et norsk. Selv om førerkortet ditt ble utstedt etter at Storbritannia gikk ut av EU, gjelder dette fortsatt.

Hvor lenge er klassene i norsk førerkort gyldige?

Lettklasser er normalt gyldige i 15 år.
Tunge klasser (C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D og DE) får samme gyldighet som førerkortet du byttet, eller fem år fra du fikk fast opphold i Norge, dersom det er kortere.
Leverer du helseattest, settes gyldigheten av klassene til fem år fra datoen for helseattesten.

I noen tilfeller må du gi helseattest

Du må levere helseattest fra lege dersom du søker om erstatning av tunge klasser og

  • ditt utenlandske førerkort i tunge klasser er utløpt
  • du har hatt fast opphold i Norge i mer enn fem år

Vi må ha den originale versjonen av sertifikatet ditt. Den kan ikke være eldre enn tre måneder når vi mottar den.
Du kan sende helseattesten med posten, eller levere den til din lokale trafikkstasjon. Bytte Førerkort Til Norsk

Fikk du avslag på søknad om innbytte før 1. mars 2017?

Prosedyren for å bytte førerkort utstedt i EU/EØS-land ble endret 1. mars 2017. Du kan søke på nytt hvis forespørselen om innbytte har blitt avslått i henhold til 1-2 i førerkortkravene. Reglene kan variere avhengig av hvor du bor fast eller hvor du var innskrevet på skolen da førerkortet ble gitt. Bytte Førerkort Til Norsk

Relaterte søkeord

Vi gjorde en liten casestudie og satte sammen noen ofte brukte søkeord folk ofte søker på nettet. Dette er et faktisk bevis på at så mange mennesker der ute står overfor så mange vanskeligheter bare for å få førerkort og andre dokumenter. Nedenfor er noen søkeord folk ofte søker.

kjøp førerkort, kjøp førerkort på nett, pris førerkort a1, pris førerkort automat, pris førerkort a2, pris førerkortattest, a førerkort pris, a førerkort, pris førerkort be, pris førerkort bil, pris førerkort b96, pris førerkort buss, pris førerkort biltilsynet, pris bytte førerkort, b førerkort henger, b førerkort, førerkort b e, b klasse førerkort, førerkort b pris, pris førerkort c1, pris førerkort ce, pris førerkort c, pris førerkort c1e, c førerkort pris, c førerkort, c1 førerkort førde, c1 førerkort fornyelse, c klasse førerkort, d førerkort, førerkort d pris, førerkort klasse d pris, førerkort d1, pris førerkort fornyelse, Bytte Førerkort Til Norsk

kjøp falsk førerkort, kjøpe fake førerkort, pris for førerkort, pris for førerkort klasse b, gi kjøreskole fullmakt, førerkort gyldig, førerkort gebyr, pris førerkort henger, pris helseattest førerkort, hjelp til førerkort, førerkort historie, førerkort historikk, hvilket førerkort for henger, pris intensivkurs førerkort, kjøpe bil før lappen, kjøpe førerkort på nett, førerkort i app, kjøpe førerkort, pris førerkort klasse b, pris førerkort klasse c, pris førerkort klasse be, pris førerkort klasse c1, pris førerkort klasse a1, pris førerkort klasse d, pris førerkort klasse t, pris førerkort klasse b96, pris førerkort klasse s, pris førerkort lett motorsykkel, pris førerkort lastebil, pris førerkort liten lastebil, pris legeattest førerkort, elkjøp førde åpningstider, Bytte Førerkort Til Norsk

elkjøp førde, elkjøp førde telefon, pris førerkort motorsykkel, pris førerkort moped, pris førerkort mopedbil, pris førerkort minibuss, pris mistet førerkort, kjøpe mc lappen, m førerkort, mistet førerkort kjøre moped, moped førerkort klasse, mistet førerkort bil kjøre moped, kjøpe nytt førerkort, kjøpe norsk førerkort, pris nytt førerkort, pris nytt førerkort mistet, oppkjøring førerkort, førerkort opplysninger, kø for oppkjøring, kjøpe førerkort polen, pris på førerkort, pris på førerkort klasse b, pris på førerkort klasse c, pris på førerkort klasse be, pris på førerkort lett motorsykkel, qr kode førerkort, førerkort quiz, førerkort raskt, førerkort rusprøver, pris førerkort statens vegvesen, pris førerkort snøscooter, Bytte Førerkort Til Norsk

pris synstest førerkort, kjøp ssl sertifikat, sjekk førerkort, pris førerkort traktor, pris førerkort tung motorsykkel, pris førerkort tilhenger, førerkort teorikurs, pris teoriprøve førerkort, t førerkort, førerkort t 144, t1 førerkort, pris førerkort usa, førerkort utgått, førerkort utløper, førerkort utgår, førerkort utløpt, førerkort pris vegvesen, vg førerkort, vegvesen førerkort fornyelse, vegvesen førerkort app, førerkort wien modell, førerkort wien modell 1 2, xanor førerkort, førerkort kjøre med henger, førerkort ysk, fornye førerkort ysk, ysk kode førerkort, z kjøreskole, statens vegvesen førerkort koder, Bytte Førerkort Til Norsk

zopiclone førerkort, førerkort ae, førerkort kode am, førerkort am, am kjøretøy, førerkort ødelagt, øve til førerprøven, øvelseskjøring 2000 km, å kjøre uten førerkort, må man ha førerkort for å kjøpe bil, å kjøre med henger, må man ha førerkort for å kjøre truck, førerkort kode 01, førerkort kode 01 100, førerkort punkt 5, førerkort 147, hva koster 1 kjøretime, førerkort 1, pris førerkort 2022, førerkort pris 2023, førerkort pris 2021, førerkort klasse 2 fornyelse, kjøre 2 på moped, Bytte Førerkort Til Norsk

mistet førerkort 2 ganger, førerkort klasse 2 alder, førerkort 3 hjuls motorsykkel, førerkort 3-18, førerkort 4-hjuling, førerkort 4a, førerkort 4b, førerkort 4d, førerkort 4a 4b, førerkort 5, punkt 5 førerkort, førerkort 7 5 tonn, fornye førerkort 7 5 tonn, 6 hjuling førerkort, 6 prikker på førerkortet, pris førerkort 7500 kg, førerkort 7 seter, 7 fjell kjøreskole, førerkort 8 seter, 8 prikker i førerkortet, førerkort 80, førerkort 80 år, førerkort 9 seter, 9 seter førerkort klasse b, førerkort 96. Bytte Førerkort Til Norsk

Bytte Førerkort Til Norsk
Bytte Førerkort Til Norsk