Førerkort klasse A

Førerkort klasse A | A Førerkort

Har du spørsmål angående førerkortet klasse A, som gir deg tilgang til alle motorsykler? Du kan finne all informasjonen du trenger angående kurset, regler, teori og kostnader i denne veiledningen. Hva kan du egentlig kjøre med dette sertifikatet og hva kan du gjøre for å gjøre overgangen til klasse A litt smidigere? Følg våre forslag for å unngå de vanligste feilene.

Norsk førerkort i utlandet

Hva har du lov til å kjøre med førerkort klasse A?

Evnen til å betjene en tung motorsykkel er gitt av førerkort klasse A, derfor er motorsykkelens kraft og slagvolum ubegrenset. Dette betyr i praksis at du har ubegrenset tilgang til å kjøre alle typer motorsykkel. Følgende er inkludert i denne:

  • Trehjuls motorsykkel, med og uten sidevogn
  • Motorsykkelhenger godkjent for sleping
  • Moped

Den høyeste klassen av førerkort tilgjengelig for ulike typer motorsykler er klasse A. Det er tre klasser totalt:

  • A1 – lett motorsykkel
  • A2 – middels tung motorsykkel
  • A – tung motorsykkel

Førerkort klasse A har ingen øvre grense for effekt eller forskyvning, men klasse A1 og A2 gjør det, med klasse A1 har i tillegg en maksimal forskyvningsgrense på 125 kubikkmeter og øvre effektgrenser på henholdsvis 11 kW og 35 kW. Du kan betjene en moped dersom du har førerkort klasse A1 eller klasse A2.
Førerkort klasse A, som er det tyngste nivået, har en aldersgrense på 24 år, mens klasse A1 og A2 har grenser på henholdsvis 16 og 18 år. Men hvis du har hatt en klasse A2-lisens i minst to år og er minst 20 år gammel, kan du kanskje søke om en klasse A-lisens. A Førerkort

Priser og pakketilbud

Kjøretimer varierer i pris fra 800 til 1400 kroner i timen, inkludert leie av utstyr, avhengig av hvilken kjøreskole du velger. Prisen for leksjoner varierer avhengig av tid på dagen (morgen eller ettermiddag) og lengden på kurset (45–60 minutter). Det er også krav om to veiledningstimer, som koster mellom 900 og 1000 kroner timen, for førerkort klasse A.

Det er to nødvendige kurs, og kostnadene for disse er betydelig større. For eksempel koster et trafikksikkerhetskurs ca 6000 kroner og består av fire timers kjøring og én time teori. Klassene er lange og inneholder både teori og praksis.
Leie av motorsykkel fra kjøreskolen er inkludert i den omtrentlige kostnaden på 3500 kroner for kjøreturen, hvorav rundt 1100 kroner går til trafikkstasjonen. Det samme stedet er hvor den teoretiske prøven gjennomføres; det koster ca 350 kr.

Hvis du allerede har førerkort klasse A1 eller A2, er det betydelig billigere å få et førerkort klasse A. Hvis du for eksempel har førerkort klasse A2, koster en syv timer lang opplæring for førerkort klasse A deg kun ca. 6000 kroner.

Pakketilbud og intensivkurs

I tillegg til et forhåndsbestemt antall kjøretimer, vanligvis mellom fem og femten totalt, tilbyr de fleste kjøreskoler pakketilbud som ofte inneholder all nødvendig instruksjon og kurs. Her kan du raskt spare rundt 1000 kr. Avhengig av hvilken kjøreskole du velger og antall kjøretimer inkludert i prisen, varierer pakketilbud for førerkort klasse A i pris fra NOK 16 000 til 24 000 (ca.).

Tallrike kjøreskoler tilbyr også raske programmer som lar deg fullføre all nødvendig trening på en til to uker. Ofte må du bestå teoriprøven før du melder deg på en kjøreskole. I likhet med de ovennevnte pakkene tilbys disse intensivkursene. Kostnadene varierer fra 20 000 til 28 000 kroner og avhenger av hvor mange dager og kjøretimer som dekkes i kurset.

Det anbefales at du er klar over at du kan kreve mer kjøretid enn pakketilbud tillater, og at du bør være forberedt på at du kan ende opp med å betale litt mer totalt sett. Her kan du spare mye penger ved å få så mye uavhengig kjøreopplevelse med en pålitelig passasjer.

Fordeler og ulemper ved å velge en tung motorsykkel

I dagens trafikk har det å kjøre motorsykkel en rekke fordeler. Det faktum at en motorsykkel ikke krever bompenger er uten tvil det mest fristende. I tillegg, siden tohjulinger ofte er fleksible i trafikken og har lov til å bruke offentlig transportfelt, slipper du unna mindre trafikkflaskehalser. I tillegg reduseres drivstoffkostnaden kraftig som et resultat. En motorsykkel gjør også parkering enklere.

På en motorsykkel er du imidlertid mer utsatt i trafikken enn du er i et kjøretøy. Siden antallet ulykker og dødsulykker ikke har falt over tid som det gjorde for personbiler, har det blitt fastslått at strengere kontroller er nødvendig. Dagens undervisning fokuserer først og fremst på holdninger og sikkerhet. Du drar nytte av dette som motorsykkelfører siden det gjør trafikken tryggere.

Hvorfor førerkort klasse A, og ikke A1 eller A2?

Du er begrenset i forhold til motorsykkelens kraft og slagvolum med både førerkort klasse A1 og førerkort klasse A2. Med førerkort klasse A har du full frihet til å kjøre hvilken motorsykkel du måtte ønske. Selv om å få førerkort klasse A krever noen tilleggsprosesser, oppnår du valgfrihet som ikke er tilgjengelig med andre klasser uten at det påføres urimelig høye kostnader eller ventetider.

Raskeste og rimeligste veien til førerkort klasse A

Den raskeste tilnærmingen for en ung person til å få førerkort klasse A er å begynne tidlig og jobbe seg opp til store motorsykler. For å si det på en annen måte, hvis du er 15 år, kan du begynne å tenke på å ta motorsykkelsertifikatet med en gang og et førerkort klasse A allerede som 20.
I tillegg kan det å trene privat så ofte du kan under trening hjelpe deg med å spare penger, men husk at du må ha en kvalifisert partner med deg. I en alder av 22 år kan du begynne å trene for tung motorsykkelkjøring. Hvis du har førerkort klasse A2, kan du kanskje også begynne tidligere.

Relaterte søkeord

Vi gjorde en liten casestudie og satte sammen noen ofte brukte søkeord folk ofte søker på nettet. Dette er et faktisk bevis på at så mange mennesker der ute står overfor så mange vanskeligheter bare for å få førerkort og andre dokumenter. Nedenfor er noen søkeord folk ofte søker.

kjøp førerkort, kjøp førerkort på nett, pris førerkort a1, pris førerkort automat, pris førerkort a2, pris førerkortattest, a førerkort pris, a førerkort, pris førerkort be, pris førerkort bil, pris førerkort b96, pris førerkort buss, pris førerkort biltilsynet, pris bytte førerkort, b førerkort henger, b førerkort, førerkort b e, b klasse førerkort, førerkort b pris, pris førerkort c1, pris førerkort ce, pris førerkort c, pris førerkort c1e, c førerkort pris, c førerkort, c1 førerkort førde, c1 førerkort fornyelse, c klasse førerkort, d førerkort, førerkort d pris, førerkort klasse d pris, førerkort d1,

pris førerkort fornyelse, kjøp falsk førerkort, kjøpe fake førerkort, pris for førerkort, pris for førerkort klasse b, gi kjøreskole fullmakt, førerkort gyldig, førerkort gebyr, pris førerkort henger, pris helseattest førerkort, hjelp til førerkort, førerkort historie, førerkort historikk, hvilket førerkort for henger, pris intensivkurs førerkort, kjøpe bil før lappen, kjøpe førerkort på nett, førerkort i app, kjøpe førerkort, pris førerkort klasse b, pris førerkort klasse c, pris førerkort klasse be, pris førerkort klasse c1, pris førerkort klasse a1, pris førerkort klasse d, pris førerkort klasse t, pris førerkort klasse b96, pris førerkort klasse s, pris førerkort lett motorsykkel,

pris førerkort lastebil, pris førerkort liten lastebil, pris legeattest førerkort, elkjøp førde åpningstider, elkjøp førde, elkjøp førde telefon, pris førerkort motorsykkel, pris førerkort moped, pris førerkort mopedbil, pris førerkort minibuss, pris mistet førerkort, kjøpe mc lappen, m førerkort, mistet førerkort kjøre moped, moped førerkort klasse, mistet førerkort bil kjøre moped, kjøpe nytt førerkort, kjøpe norsk førerkort, pris nytt førerkort, pris nytt førerkort mistet, oppkjøring førerkort, førerkort opplysninger, kø for oppkjøring, kjøpe førerkort polen, pris på førerkort, pris på førerkort klasse b, pris på førerkort klasse c,

pris på førerkort klasse be, pris på førerkort lett motorsykkel, qr kode førerkort, førerkort quiz, førerkort raskt, førerkort rusprøver, pris førerkort statens vegvesen, pris førerkort snøscooter, pris synstest førerkort, kjøp ssl sertifikat, sjekk førerkort, pris førerkort traktor, pris førerkort tung motorsykkel, pris førerkort tilhenger, førerkort teorikurs, pris teoriprøve førerkort, t førerkort, førerkort t 144, t1 førerkort, pris førerkort usa, førerkort utgått, førerkort utløper, førerkort utgår, førerkort utløpt, førerkort pris vegvesen, vg førerkort, vegvesen førerkort fornyelse, vegvesen førerkort app, førerkort wien modell, førerkort wien modell 1 2, xanor førerkort, førerkort kjøre med henger, førerkort ysk, fornye førerkort ysk,

ysk kode førerkort, z kjøreskole, statens vegvesen førerkort koder, zopiclone førerkort, førerkort ae, førerkort kode am, førerkort am, am kjøretøy, førerkort ødelagt, øve til førerprøven, øvelseskjøring 2000 km, å kjøre uten førerkort, må man ha førerkort for å kjøpe bil, å kjøre med henger, må man ha førerkort for å kjøre truck, førerkort kode 01, førerkort kode 01 100, førerkort punkt 5, førerkort 147, hva koster 1 kjøretime, førerkort 1, pris førerkort 2022, førerkort pris 2023, førerkort pris 2021,

førerkort klasse 2 fornyelse, kjøre 2 på moped, mistet førerkort 2 ganger, førerkort klasse 2 alder, førerkort 3 hjuls motorsykkel, førerkort 3-18, førerkort 4-hjuling, førerkort 4a, førerkort 4b, førerkort 4d, førerkort 4a 4b, førerkort 5, punkt 5 førerkort, førerkort 7 5 tonn, fornye førerkort 7 5 tonn, 6 hjuling førerkort, 6 prikker på førerkortet, pris førerkort 7500 kg, førerkort 7 seter, 7 fjell kjøreskole, førerkort 8 seter, 8 prikker i førerkortet, førerkort 80, førerkort 80 år, førerkort 9 seter, 9 seter førerkort klasse b, førerkort 96.

Førerkort klasse A
Førerkort klasse A